DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte do tmy? Nemyslím tím tmu noci, ani absenci denního světla, ale tmu duše, která ještě spí, nevědoma si své skutečné podstaty.

Můžeme být obklopení spoustou věcí, majetkem, lidmi, vjemy, máme chytré telefony s internetem, ale přesto je to pořád takové nějaké prázdné, nedostatečné, nestačí to, postrádá to smysl. 

Jistě, povinností, tužeb, práce, či ambicí je možné najít mnoho, ale není to ve skutečnosti někdy prostě jen útěk, před tou “prázdnotou” uvnitř?

Jaký to má všechno smysl?

Pro každého jistě jiný, podle toho, v jaké fázi svého vývoje se nacházíme. Z pohledu života to má smysl vždy. Ale?

Když mi dnes ráno přišel tento obraz, tak jsem uviděl podobenství, mezi dnem a nocí a vývojem naší duše. 

Ve svém životě jsem prošel nespočtem období, kdy jsem zažíval určitou jasnost, věděl jsem, proč ráno vstávám, těšil jsem se, věděl jsem, co chci. 

A pak také dlouhá období či dny, kdy nebylo jasné vůbec nic, jako by to bylo v mlze, jako bych ve svém životě, či cílech a činnostech, žádný smysl neviděl, necítil.

Podobně je možné si představit i delší cykly, které dost možná přesahují náš současný život, kdy zažíváme “noc”, tmu, jakési období zapomenutí, nevědomosti, odpojení, či pocitu oddělenosti. 

Není to někdy vůbec snadné. 

Jisté je ale jedno. Tak jako den střídá noc, a noc zase den, tak stejně jistě přijde i svítání, které ohlašuje naše skutečné probouzení. 

Svítání, ve kterém nejprve rozkvétá naše duchovní ego, ve všech možných podobách, které pak postupně s přibývajícím světlem vědomí dozrává, mění se a ztrácí svoji důležitost.

Světlo vědomí, které není opakem tmy, a není ani dobrem, stojícím proti zlu. 

Objímá všechny protiklady, obsahuje paradoxy, nikomu nepatří, a přesto je vším. 

Život běží dál, kola a cykly se točí, ale ve vás už svítá nový den, který nikdy nekončí. 

Nechť se každý náš nádech a výdech stane požehnáním a světlem na cestě probouzení naší duše.

 

S Láskou, Libor

autor: | 21. 7. 2024 | Články

Máte nějaké vlastní téma, nebo životní situaci, ve které byste se chtěli lépe zorientovat a nebo ji pochopit, přijmout, uvolnit? Rádi byste se spojili s vnitřním Zdrojem, našli rovnováhu a nebo konečně našli řešení opakujících se problémů ve vztazích, nebo jakékoli jiné oblasti? Můžete využít některou z mých individuálních služeb, které najdete ZDE.

Najdete mě také na sociálních sítích:

 Další příspěvky v kategorii:

NASLOUCHEJ SVÉMU NITRU

NASLOUCHEJ SVÉMU NITRU

Na jaře letošního roku jsem se rozhodl prohloubit své profesní dovednosti a tentokrát jsem zvolil Channeling. Rád se učím od těch nejlepších a tak jsem si vybral kurz od Joy Kahn, ženy mého nejoblíbenějšího učitele Matta Kahna.  Proč channeling? A co to vlastně je?...

SVÍTÁNÍ

SVÍTÁNÍ

Skrze okno letadla jsem z výše pozoroval, jak přichází nový den. Pomalu svítá, polovina oblohy ještě spí, jako černá noc, a ta druhá, na obzoru, probouzí se. To je podívaná.   Den a noc, dvě tváře života, v jednotě se převalující jedna přes druhou tam, kde není konce,...

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

Ego je vývojovou fází, důležitou součástí celistvosti a zrání člověka. Není to nepřítel, ani parazit, je prostě takové, jaké je. Aby se mohlo, jako část uvnitř vědomí, zdravě vyvíjet a postupně se samovolně proměnit v něco méně bezmocného, nárokujícího, vzteklého,...