SVĚT NEÚSPĚŠNÝCH

Proč je většina lidí stále neúspěšných, i když přečetli všechny zaručené návody jak zbohatnout, znají všechny strategie, prošli všechny kurzy hojnosti, ceremonie, viděli všechny přednášky, roky se věnují seberozvoji a dokonce se podle těch návodů i řídili? 

Mají opravdu skvělý, jedinečný produkt, nebo službu, udělali pro to vše, obětovali tomu mnohé, překročili všechny komfortní zóny a přesto neprodávají, nebo jen velmi málo, že se sotva uživí. 

Příčiny nejsou jen v mysli, jak mnoho z těchto návodů tvrdí, ale velmi často jsou hluboko v nervovém systému, tedy v těle. Někdy jsou tyto příčiny i ještě hlubší a starší, kořenící v našich rodech či minulých životech.

To stejně tak platí i pro ty, kteří obdobně usilovně a zaslouženě hledají partnera(ku), ale prostě to nejde, jako by tady byli vhodné protějšky pro všechny ostatní, jen pro ně ne.

Abychom mohli v životě někam dojít, něco mít, nějak se prožívat, někým být, tak k tomu potřebujeme tzv. mapy a kapacitu. Nestačí jen, být otevření tomu, že je to možné, mít k tomu přístup, ale náš nervový systém to musí dokázat obsáhnout. Pokud chybí potřebné mapy úplně, což je způsobeno např. tím, že předci nikdy bohatí nebyli, a nebo jsme jako děti nikdy neviděli milující vztah, tak se na cestu většinou vůbec nevydáme, a nebo se prostě spokojíme i s destruktivními vztahy či nevyhovující prací. Pokud máme nějaké mapy, nebo je třeba získáme na kurzu a na cestu se vydáme, ale náš systém na to nemá kapacitu, nebo je zanesený starými emocemi a náboji, což je poměrně časté, tak buď dřív nebo později zaručeně vyhoříme a nebo nás různé pojistky a obranné mechanismy úspěšně blokují a nebo vypínají v tu nejméně vhodnou dobu. 

Větší snaha, ani lepší strategie nepomůžou. Více pomáhá přijetí, zpomalení, zjednodušení a důvěra.

Každý máme úplně jiný nervový systém a vnitřní výbavu a tedy je pro dva lidi ve stejnou dobu, na stejnou otázku, správná jiná odpověď. 

Velmi matoucí může být také to, že naši oblíbení motivátoři, inspirátoři, nebo lektoři často nesdílí, že jim trvalo třeba 5 nebo 10 let, než jim samotným ten “zázračný” návod začal fungovat. Že sami žili různé nefunkční vztahy, dlouho neprodávali, zažili mnoho selhání, a nebo sami dělali ty stejné chyby pořád dokola. Možná si sami neuvědomují, že tak dlouho skutečně trvalo, než se jejich nervový systém obnovil a nebo než vybili staré náboje a emoce, a že rychleji by to ani sami nezvládli, ani s tím návodem. Možná taky, že to i ví, ale jednoduše není trendy to sdílet na sítích, protože většina lidí tohle slyšet nechce.

Tohle je pak ale jako chybějící mapa. Sice víte o tom, že existuje zázračná země plná hojnosti, nebo že existují vědomé vztahy, ale chybí tam to, kde se nacházíte právě teď. Pokud jste např. plní nezpracovaného studu, smutku a potlačeného vzteku, tak na tom klidně můžete podle návodu vystavět jakkoli krásnou, vznešenou, úspěšnou, nebo bohatou osobnost, ale ono to samo nezmizí, a dřív nebo později se to přihlásí o pozornost. 

Všechny instantní, rychlé a krátké cesty mohou fungovat, ale vždy jen těm, kteří už na to jsou připraveni, kteří už měli potřebné mapy a nebo kapacitu a nebo jim k tomu chybělo jen velmi málo. Někdy se také zdá, že ty cesty fungují, ale je to za cenu závislosti. 

Pokud to nefunguje vám, neznamená to, že jste špatní, nedostateční a nebo beznadějní. Znamená to jen, že máte příležitost nahlédnout hlouběji do svého nitra a blíže poznat sama sebe.

Pokud člověk nepospíchá, nesrovnává se, nepodléhá tlaku médií, nebo sociálních sítí, ale dovolí si jít krok za krokem, v souladu se svojí kapacitou, tak může poznat úplně jinou kvalitu života a vztahů, kterou si dříve ani nebylo možné představit. Ale i na to je potřeba mít ty správné mapy. 

Jak takové mapy získat? Jak se naučit v sobě lépe orientovat? Jak se naučit skutečně vnímat svoji kapacitu? 

S tím ti mohu pomoci při individuální spolupráci.

a nebo můžeš přijet na vícedenní Pobyt pro sebe, kde k tomu budeš mít jedinečnou příležitost i průvodce. 

autor: | 5. 3. 2022 | Články

Máte nějaké vlastní téma, nebo životní situaci, ve které byste se chtěli lépe zorientovat a nebo ji pochopit, přijmout, uvolnit? Rádi byste se spojili s vnitřním Zdrojem, našli rovnováhu a nebo konečně našli řešení opakujících se problémů ve vztazích, nebo jakékoli jiné oblasti? Můžete využít některou z mých individuálních služeb, které najdete ZDE.

Najdete mě také na sociálních sítích:

 Další příspěvky v kategorii:

SVÍTÁNÍ

SVÍTÁNÍ

Skrze okno letadla jsem z výše pozoroval, jak přichází nový den. Pomalu svítá, polovina oblohy ještě spí, jako černá noc, a ta druhá, na obzoru, probouzí se. To je podívaná.   Den a noc, dvě tváře života, v jednotě se převalující jedna přes druhou tam, kde není konce,...

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

Ego je vývojovou fází, důležitou součástí celistvosti a zrání člověka. Není to nepřítel, ani parazit, je prostě takové, jaké je. Aby se mohlo, jako část uvnitř vědomí, zdravě vyvíjet a postupně se samovolně proměnit v něco méně bezmocného, nárokujícího, vzteklého,...

ŽIVOT V PŘEDSTAVÁCH

ŽIVOT V PŘEDSTAVÁCH

Náš individuální život se skládá z mnoha různých představ. O sobě, o druhých, o tom, co je důležité, co se může, co se naopak nesmí, co je správné a špatné, lepší, horší, o politice, o ženách, o mužích, o zvířatech, o jídle, o životě, o smrti, o lásce, o moci, o...