BDĚLOST

Přišla na mě vlna, kdoví odkud, možná že jich bylo i víc. Myšlenky, pocity a tendence na to nějak reagovat, něco si o tom myslet, nějak to vyřešit, změnit.
 
Vrátil jsem se k sobě a uviděl, že je všechno v pořádku. Nejsem tou vlnou, ani tou reakcí. Nic jsem nevyřešil, ani nezměnil a přesto je to najednou úplně jiné. Slunce svítí, i když jsou mraky. Je to tu stále, vidím to už ale jinak.
 
Vzpomněl jsem si na oceán, který jsem dlouhé měsíce, den co den, se zaujetím pozoroval a učil se od něj. Měnil se neustále, i několikrát za den. Někdy byl klidný a průzračný jako jezero, jindy jsem s hlubokým respektem pozoroval jeho obrovskou sílu a nepředvídatelnost. On to ale neřešil, vždycky prostě byl sám sebou, tak živý a nekonečný.
 
To, co se děje, nebo neděje, pod kontrolou mít nejde. Můžeš však být bdělý, nenechat se strhávat dojmy a tiše si připomínat, že skutečné Já je spíš jako oceán, než jen jako vlna. Klid i mír jsou tady přítomní neustále, uvnitř nich se může dít cokoli, třeba i život.
 
S Láskou,
Libor Váňa

autor: | 6. 10. 2022 | Články, Jednohubky

Máte nějaké vlastní téma, nebo životní situaci, ve které byste se chtěli lépe zorientovat a nebo ji pochopit, přijmout, uvolnit? Rádi byste se spojili s vnitřním Zdrojem, našli rovnováhu a nebo konečně našli řešení opakujících se problémů ve vztazích, nebo jakékoli jiné oblasti? Můžete využít některou z mých individuálních služeb, které najdete ZDE.

Najdete mě také na sociálních sítích:

 Další příspěvky v kategorii:

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte do tmy? Nemyslím tím tmu noci, ani absenci denního světla, ale tmu duše, která ještě spí, nevědoma si své skutečné podstaty. Můžeme být obklopení spoustou věcí, majetkem, lidmi, vjemy, máme chytré telefony s internetem, ale...

SVÍTÁNÍ

SVÍTÁNÍ

Skrze okno letadla jsem z výše pozoroval, jak přichází nový den. Pomalu svítá, polovina oblohy ještě spí, jako černá noc, a ta druhá, na obzoru, probouzí se. To je podívaná.   Den a noc, dvě tváře života, v jednotě se převalující jedna přes druhou tam, kde není konce,...

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

Ego je vývojovou fází, důležitou součástí celistvosti a zrání člověka. Není to nepřítel, ani parazit, je prostě takové, jaké je. Aby se mohlo, jako část uvnitř vědomí, zdravě vyvíjet a postupně se samovolně proměnit v něco méně bezmocného, nárokujícího, vzteklého,...