KDYŽ PŘIJDEŠ O ILUZE

tiše v sobě nechej všechno doznít. Do tvého života vstoupila milost. Nemusíš dělat nic, nedělej nic.

Jakmile jednou pravda do života, do nějaké oblasti či tématu vstoupí, přinese své světlo, vyjasní něco, tak už to nejde vzít zpět. Je možné zkoušet utíkat, schovávat se, popírat, vytěsňovat, odkládat, vzdorovat, vztekat se, stěžovat si, nebo dokonce lhát, ale nepomůže to. Nejde to urychlit, ani vrátit zpět.

I když se pravda někdy může zdát stejná jako smrt, věz, že vždy přináší jen to nejlepší, zcela čistě i bezbolestně.

To vše okolo, příběh, interpretace, emoce, důvody i argumenty jsou ta iluze, které se stačí pustit, a to i když nevíš, jaké to bude bez toho, co jsi znal.

Je to jako s ohňem, když přestaneš přikládat, nepřestane hořet hned, žhne, plápolá, praská, možná i pálí. Je to jeho kvalita, vlastnost, přirozenost, tu nezměníš ani když se budeš snažit sebevíc.

Když jen tiše pozoruješ, postupně, klidně, bez úsilí, zcela v míru spálí vše, co je nachystáno, aby odešlo. Když s ním nebojuješ, všimneš si světla i tepla, které bezpodmínečně dává. Když se pak zaposloucháš, až všechno utichne, z popela vykvete to, na co jsi tak dlouho čekal, ve skrytu duše si přál.

Libor Váňa

autor: | 29. 8. 2022 | Články

Máte nějaké vlastní téma, nebo životní situaci, ve které byste se chtěli lépe zorientovat a nebo ji pochopit, přijmout, uvolnit? Rádi byste se spojili s vnitřním Zdrojem, našli rovnováhu a nebo konečně našli řešení opakujících se problémů ve vztazích, nebo jakékoli jiné oblasti? Můžete využít některou z mých individuálních služeb, které najdete ZDE.

Najdete mě také na sociálních sítích:

 Další příspěvky v kategorii:

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte do tmy? Nemyslím tím tmu noci, ani absenci denního světla, ale tmu duše, která ještě spí, nevědoma si své skutečné podstaty. Můžeme být obklopení spoustou věcí, majetkem, lidmi, vjemy, máme chytré telefony s internetem, ale...

SVÍTÁNÍ

SVÍTÁNÍ

Skrze okno letadla jsem z výše pozoroval, jak přichází nový den. Pomalu svítá, polovina oblohy ještě spí, jako černá noc, a ta druhá, na obzoru, probouzí se. To je podívaná.   Den a noc, dvě tváře života, v jednotě se převalující jedna přes druhou tam, kde není konce,...

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

Ego je vývojovou fází, důležitou součástí celistvosti a zrání člověka. Není to nepřítel, ani parazit, je prostě takové, jaké je. Aby se mohlo, jako část uvnitř vědomí, zdravě vyvíjet a postupně se samovolně proměnit v něco méně bezmocného, nárokujícího, vzteklého,...