NEMUSÍŠ

Nemusíš se PONIŽOVAT, ani se přizpůsobovat. Nemusíš se srovnávat ani měnit. Nemusíš zapadat, nemusí tě všichni přijímat, mít rádi, chápat ani chtít.

Nejsi tady pro všechny a ostatní tady nejsou pro tebe. Jsme tady společně, každý sám za sebe. Tvá jedinečnost, odlišnost, podivnost, tvé prohry, chyby, nedostatky i krása či výjimečnost, to všechno jsi ty.

Nemusíš se schovávat, nic skrývat, přetvařovat se, hrát falešné společenské hry či role. Život je vzácný a tvůj čas v tomto těle omezený. Můžeš to vše uvolnit a pustit, můžeš být sám sebou.

Ty jsi to nejcennější a nejdůležitější co máš. Jedině ty sám se do sebe můžeš zamilovat a rozvíjet se, nikdo jiný to za tebe udělat nemůže.

Odmítej a opouštěj ty, kteří tě nechtějí vidět, naslouchat ti, nebo tě alespoň respektovat. Odmítej a opouštěj ty, kteří si nepřejí, aby jsi byl sám sebou, ty, kteří tě chtějí mít podle jejich představ. Nenamlouvej si, že se druzí změní, nečekej na to, nepodmiňuj tím sama sebe.

Komunikuj, komunikuj své pocity, potřeby, své záměry i přání. Jedině tak zjistíš, jestli jsi mezi těmi správnými lidmi a nebo ne. Uč se to a podporuj se v tom s těmi, kteří to chtějí taky, bude ti mnohem lépe, budeš šťastný. Ti správní na tebe už teď čekají, jsou tady, všichni které potřebuješ. Potkáš je, když se přestaneš schovávat.

Nemusíš nikoho hledat, nemusíš se snažit. Poznávej sama sebe, uč se projevovat svoji energii, trpělivě, laskavě, hezky pomalu, krůček za krůčkem. S každým nádechem i výdechem, s každým krokem i zastavením, plně příjmej sama sebe. Všechno ostatní přijde samo. Už to tady je. Čeká to na tebe, miluje tě to.

Libor Váňa

autor: | 5. 8. 2022 | Články

Máte nějaké vlastní téma, nebo životní situaci, ve které byste se chtěli lépe zorientovat a nebo ji pochopit, přijmout, uvolnit? Rádi byste se spojili s vnitřním Zdrojem, našli rovnováhu a nebo konečně našli řešení opakujících se problémů ve vztazích, nebo jakékoli jiné oblasti? Můžete využít některou z mých individuálních služeb, které najdete ZDE.

Najdete mě také na sociálních sítích:

 Další příspěvky v kategorii:

NASLOUCHEJ SVÉMU NITRU

NASLOUCHEJ SVÉMU NITRU

Na jaře letošního roku jsem se rozhodl prohloubit své profesní dovednosti a tentokrát jsem zvolil Channeling. Rád se učím od těch nejlepších a tak jsem si vybral kurz od Joy Kahn, ženy mého nejoblíbenějšího učitele Matta Kahna.  Proč channeling? A co to vlastně je?...

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte do tmy? Nemyslím tím tmu noci, ani absenci denního světla, ale tmu duše, která ještě spí, nevědoma si své skutečné podstaty. Můžeme být obklopení spoustou věcí, majetkem, lidmi, vjemy, máme chytré telefony s internetem, ale...

SVÍTÁNÍ

SVÍTÁNÍ

Skrze okno letadla jsem z výše pozoroval, jak přichází nový den. Pomalu svítá, polovina oblohy ještě spí, jako černá noc, a ta druhá, na obzoru, probouzí se. To je podívaná.   Den a noc, dvě tváře života, v jednotě se převalující jedna přes druhou tam, kde není konce,...