VOLÍM SEBE

Rozhoduji se vrátit svůj hlas sobě. Ten potřebuji, abych mohl komunikovat své pocity a myšlenky, stejně jako projevovat své emoce, které si dovoluji zase prožívat. Bez nich jsem jen jako stroj, bez nich nemůžu tvořit ani milovat, bez nich necítím lásku ani v sobě.

Když necítím lásku v sobě, myslím si, že ji musím někde najít a nebo získat, že si ji musím nějak zasloužit. Tím ztrácím sama sebe, i svoji pozornost. Bez ní, jsem jen jako loutka.

Beru si zpět svoji pozornost, to nejdůležitější co mám. Nenechám se pak vtáhnout do her druhých, do her falešných hráčů, kteří o moji pozornost soupeří (hledajíc lásku). Nepotřebuji, aby mi někdo říkal, co si mám myslet. Když mám svoji pozornost a lásku, tak vím, co je pro mě důležité, co je pro mě správné, vím co cítím, vím kdo jsem, jsem si vědom své síly i moudrosti života.

Když jsem si vědom sama sebe, tak také vím, že moje štěstí ani láska nejsou podmíněné ničím, ani nikým z venku. Už je mám, protože jsem.

Když jsem pozorný, bdělý, všímavý, tak můžu vidět, že se všechno pořád mění uvnitř i venku, jako počasí, jako den a noc. Vidím, že to nemůžu mít pod kontrolou a že je to dobře. Mám svoji lásku, mám své vědomí i důvěru v život. To všechno mi zůstane, i když zemře mé tělo.

Koho volíš ty? Volíš sebe? Máš svoji pozornost, máš svoji lásku? Není to snad to, co jsi celý život hledal(a)?

Libor Váňa

autor: | 13. 1. 2023 | Články

Máte nějaké vlastní téma, nebo životní situaci, ve které byste se chtěli lépe zorientovat a nebo ji pochopit, přijmout, uvolnit? Rádi byste se spojili s vnitřním Zdrojem, našli rovnováhu a nebo konečně našli řešení opakujících se problémů ve vztazích, nebo jakékoli jiné oblasti? Můžete využít některou z mých individuálních služeb, které najdete ZDE.

Najdete mě také na sociálních sítích:

 Další příspěvky v kategorii:

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

DEN A NOC NAŠEHO VĚDOMÍ

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte do tmy? Nemyslím tím tmu noci, ani absenci denního světla, ale tmu duše, která ještě spí, nevědoma si své skutečné podstaty. Můžeme být obklopení spoustou věcí, majetkem, lidmi, vjemy, máme chytré telefony s internetem, ale...

SVÍTÁNÍ

SVÍTÁNÍ

Skrze okno letadla jsem z výše pozoroval, jak přichází nový den. Pomalu svítá, polovina oblohy ještě spí, jako černá noc, a ta druhá, na obzoru, probouzí se. To je podívaná.   Den a noc, dvě tváře života, v jednotě se převalující jedna přes druhou tam, kde není konce,...

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

4 PROJEVY/FUNKCE EGA

Ego je vývojovou fází, důležitou součástí celistvosti a zrání člověka. Není to nepřítel, ani parazit, je prostě takové, jaké je. Aby se mohlo, jako část uvnitř vědomí, zdravě vyvíjet a postupně se samovolně proměnit v něco méně bezmocného, nárokujícího, vzteklého,...